HTML

Bennfentes blog

A bennfentes egy bizonyos közegben bizalmi pozíciót betöltő, így fontos, nem mindenki számára hozzáférhető információkhoz hozzájutó személy. Angolul: Insider.

Friss topikok

  • Vordahid: Természetesen minden bejegyzés korlátlanul kommentelhető. (2011.01.06. 00:10) Elindulás

Linkblog

Archívum

Megasztár

2011.01.06. 22:09 :: Vordahid

 Kaptunk egy emailt a tavalyi Megasztárral kapcsolatban. Nem fogjuk szó szerint idézni, mivel eléggé hosszú, de sok belső információt tartalmaz, így gyanítjuk, hogy honnan jöhetett, még ha nem is TV2-es volt az emilcím. (És nem, nem is RTL-es.) És mint az elinduláskor írtuk, mindenkinek minden esetben megőrizzük az inkognitóját, pláne, ha mi se tudjuk kit takar a névtelenség. Az emailben szereplő állítások közül amelyeknek tudtunk utánajártunk, de természetesen a leírtakat hivatalos helyről senki sem erősítette meg. Viszont a Bennfentes Blog nem is oknyomozó honlap, csak egy platform, ahol bemutatunk olyan infókat, melyek meglátásaink szerint akár valódi belső infók is lehetnek. (Ez a Bennfentes Blog minden bejegyzésénél fontos szempont. Nem írunk meg válogatás nélkül akármit, csak olyan infókat, amelyek minket meggyőztek, hogy valóban egy bennfentestől származnak.) Mi nem a Wikileaks vagyunk, amely dokumentumokat mutat be, de természetesen amennyiben valamely ügy kapcsán megfelelő dokumentumok kerülnek a birtokunkba, azokat nem fogjuk visszatartani.Mi bízunk benne, hogy olvasóink képesek ugyanolyan felnőtt módon, szkeptikusan, fenntartásokkal kezelni a leírtakat, mint ahogy mi is tesszük. A késöbbi félreértések elkerülése érdekében tehát következzenek egy magát insidernek tartó ember infói a Megasztár 5-el kapcsolatban.

 

Insiderünk hosszan ír arról, hogy minden Megasztár adásra relatíve sok szavazat (négy-, ritka esetben ötszámjegyű) érkezett, és minden egyes alkalommal Szíj Melinda végzett vitathatatlanul az első helyen (aminek sok versenyző esetén még nem volt különösebb jelentősége, hiszen az utolsó 2-3 hely elkerülése volt a lényeg a verseny ezen szakaszában), és így történt –volna- ez az utolsó elötti adás esetén is, amikor már csak három versenyző volt versenyben, Szíj Melinda, Tolvai Renáta és Kökény Attila.

Arról is ír, hogy a TV2-nél ekkor már azon töprengtek, hogy mit is lehetne tenni Szíj Melindával, aki minden egyes fordulóban kimagaslóan a legtöbb szavazatot kapta. Na de miért is kéne vele bármit is tenni? - merül fel a kérdés. Ha a szavazók ennyire szeretik, akkor megnyeri a versenyt, és boldogan él, és énekel boldogan, míg világ a világ, nem igaz? Insiderünk szerint nem:

Melinda médiaszempontból eladhatatlan, nem lett volna szerencsés az ő győzelme. A TV2-nél senki se akarta, hogy ő nyerjen. Nem tartották alkalmasnak arra, hogy a ‚csapból is ő folyjon‘, ráadásul az a nyavajgás, amit az utolsó adásokban művelt, sokaknál kivágta a biztosítékot.Ezért úgy döntöttek, a döntőbe nem ő fog bejutni.

Érdekes. És mit tettek ennek érdekében a tévé illetékesei?

A szavazatokat közjegyző hitelesíti, de ő valójában csak annyit lát a monitorán, hogy mondjuk Szíj Melinda 7520 szavazat, Kökény Attila 6875 szavazat, Tolvai Renáta 5323 szavazat. A szavazás technikai részéhez semmi köze nincs. Természetesen ezekkel a számadatokkal a műsor szerkesztőségében is mindenki tisztában van. Ahol meg is tették a megfelelő előkészületeket, és mivel pontosan tudták, hogy mennyi idő van még a szavazásból, és azt is, hogy mikor fogják leállítani, ezért akcióba lendültek. Az erre a célra beszerzett telefonokról, feltöltőkártyákról percek alatt annyi szavazat érkezett Attilára, hogy a Megasztár 5 történetében először nem Melinda volt a szavazás leállításának pillanatában az élen. Ez pedig, mivel már csak hárman voltak, azt eredményezte, hogy a zsűri dönthetett sorsáról, akik a műsorkészítők szándékai szerint rendkívül gyorsan ki is szórták őt.

Insiderünk tehát azt állítja, hogy nem csalás történt az utolsó elötti fordulóban, és a toronymagasan vezető Szíj Melinda helyett Kökény Attilát önkényesen juttatták tovább, hanem azt, hogy maga a csatorna tett meg mindent azért, hogy beleavatkozzon a verseny kimenetelébe, kvázi felülbírálva a nézői akaratot.

Érdemes azon is elgondolkozni, hogy egy ilyen versenyre pár (tíz)ezer szavazat érkezik, miközben másfél-kétmilliós nézettséget produkál. Vagyis eleve a nézők pár (2-3) százaléka vesz csak részt aktívan az események alakításában. Tehát egy ilyen műsornak (és ideértve minden szavazós műsort, X-Faktort, Való Világot, stb.) nem az emeltdíjas szavazatok adják a bevételének nagyrészét, hanem a műsor környéki reklámok. Vagyis, amíg a reklámok esetében esténként tízmilliókról beszélünk, addig mondjuk 1000 szavazat, a csatorna által történő „befektetése“ a kivánt eredmény érdekében, csak pár százezres nagyságrend (aminek a fele bevétel formájában vissza is származik hozzájuk). Tehát ez elviekben járható út, nem törvénytelen, mégha nem is tűnik túl etikusnak.

Ez lenne hát az  belső információ, amit megosztottak velünk a Megasztár 5 utolsó elötti adásáról. Mi reméljük nem igaz, de köszönjük a bizalmat, és várjuk továbbra is a belső infókat a bennfentes@mailbox.hu emalcímre.

Szólj hozzá!

Címkék: megasztár tv2 attila melinda szíj renáta közjegyző szavazatok kökény bennfentes tolvai

A bejegyzés trackback címe:

https://bennfentes.blog.hu/api/trackback/id/tr362566175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.